پیدا کردن راهی برای ترک متادون برای بسیاری از افراد امر پیچیدهای به نظر میرسد چرا که متادون خود دارویی است که در ترک اعتیاد به مواد مخدر و افیونی به کار میرود و به کاهش علائم ناخوشایند ترک کمک میکند. با این حال برخی افراد که اطلاع چندانی از این دارو ندارند متادون را کاملاً جایگزین مواد کرده و به این ترتیب شروع به سوءمصرف آن میکنند. در این وضعیت اعتیاد جدیدی به مشکلات قبلی فرد اضافه میشود که وضعیت دشواری را پدید میآورد؛ اما بروز این رویداد به معنای پایان ماجرا نیست بلکه برای ترک اعتیاد به متادون نیز روشهای درمانی مختلفی وجود دارد که به کمک پزشکان و متخصصین حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان میتوانید از آنها بهره مند شوید. برای آشنایی با بهترین روشهای ترک اعتیاد به متادون تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. برای دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع : ترک اعتیاد به متادون
متادون چیست؟
متادون نوعی داروی اپیوئیدی است که اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتیاد به مواد افیونی به خصوص هروئین به کار میرود. متادون اثراتی مشابه با مواد افیونی نظیر مورفین و تریاک دارد. تجویز آن به هنگام ترک به بیمار کمک میکند از نظر جسمانی در وضعیت باثبات تری قرار بگیرد و علائم ترک کمتری را تجربه نماید. با این حال توجه داشته باشید که این دارو به دلیل داشتن مکانیسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر بهدرستی و مطابق تجویز پزشک مصرف نشود خود میتواند منجر به شکل گیری اعتیاد جدیدی شده و بر مشکلات قبلی بیفزاید.
اعتیاد به متادون
متأسفانه بسیاری از افراد از اعتیادآور بودن متادون اطلاعی ندارند و هنگامی که در دوره سم زدایی پزشک این دارو را تجویز میکند آنها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعیینشده برای استفاده از این دارو، دست به سوءمصرف آن میزنند. همین امر باعث میشود که نه تنها اعتیاد قبلی فرد درمان نشود بلکه اعتیاد به متادون نیز به شرایط قبلی اضافه گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روشها تا پایان مطلب با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.
هم چنین برخی افراد ترک اعتیاد به مواد مخدر به کمک متادون را به صورت سرخود آغاز میکنند که همین مسئله نیز در وابستگی ناخواسته به این دارو نقش بسزایی دارد. توجه داشته باشید که دوز مصرف متادون باید کاملاً تحت کنترل باشد و متناسب با نوع مادهای که قصد ترک آن را دارید، میزان مصرف قبلی و بررسی شرایط جسمانی و روانی استفاده شود. بررسی این موارد تنها به عهده پزشک است و افراد غیرمتخصص نمیتوانند برای شما متادون تجویز کنند یا به کمک آن شما را ترک دهند.
علائم ترک متادون
از آنجایی که داروی متادون خود در اصل برای ترک اعتیاد به هروئین و سایر مواد افیونی تولید میشود علائم ترک آن به شدت سایر مواد افیونی نیست و به همان سرعت نیز بروز پیدا نمیکند. یکی از علتهای این موضوع طولانی بودن مکانیسم اثر متادون است که باعث میشود این دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقی بماند. در نتیجه علائم ترک متادون مشابه با علائم ترک مواد افیونی است که با شدت کمتری اتفاق میافتند. از جمله این علائم میتوان به موارد زیر اشاره کرد. جهت آشنایی با سایر روش های ترک اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.
– بروز علائم گوارشی نظیر دل پیچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ
– دچار شدن به دردهای عضلانی
– افزایش اشک چشم و آبریزش بینی
– احساس اضطراب و بیقراری
– دچار شدن به مشکلات خواب
– تب، لرز و تعریق
بهترین و سریعترین روش ترک متادون
اگر کسی به طور تفریحی به مصرف متادون روی بیاورد یا در روند ترک اعتیاد به مواد دیگر با استفادههای نابه جا از این دارو به آن وابستگی پیدا کند در قدم اول لازم است که برنامههای سم زدایی را اجرا کرده و سپس سایر درمانهای روان شناختی و پزشکی برای پایداری در ترک را نیز پیگیری نماید. ما در ادامه به انواع روشهای درمانی برای ترک متادون اشاره کردهایم.
درمانهای دارویی
برای ترک اعتیاد به متادون به خصوص وقتی فرد این دارو را در دوزهای بالا مصرف میکرده ممکن است پزشک درمان دارویی را در دستور کار قرار دهد. ازجمله مهمترین داروهایی که برای ترک متادون تجویز میشود باید به بوپرنورفین یا همان ب 2 اشاره کرد. این دارو نیز مکانیسم اثر تقریباً مشابهی با مواد افیونی دارد. در نتیجه نباید بهطور خودسر مصرف شود. همچنین روند مصرف و نوع قطع آن نیز به طور کامل باید زیر نظر پزشک باشد تا تمام عوارض احتمالی کنترل گردند.
روان درمانی فردی
علاوه بر سمزدایی و درمان دارویی از آنجایی که اعتیاد منجر به ایجاد تغییرات مغزی مزمن میشود لازم است که درمانهای روانشناختی نیز در دستور کار قرار بگیرند تا فاکتورهای مهمی نظیر وسوسه و احساس میل شدید به مصرف مجدد نیز تحت درمان قرار گرفته و برای بهبودی پایدار تلاش شود. همچنین به این موضوع توجه کنید که اعتیاد امروزه به عنوان یک اختلال روان پزشکی شناخته میشود و تقریباً در اکثر موارد ریشههای روانی دارد. به این صورت که بسیاری از افراد به دلیل مشکلاتی نظیر فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس کارآمدی در زندگی یا وجود افسردگی و احساس درماندگی در زندگی به سمت مواد کشیده میشوند.
اگر این عوامل زیر بنایی تحت درمان قرار نگیرند احتمال اینکه فرد پس از سم زدایی مجدداً به سمت مواد کشیده شود تا حد زیادی وجود خواهد داشت. در نتیجه اگر میخواهید که پرهیز پایداری را تجربه کنید و به طور بنیادی به رنج های خود در ارتباط با مصرف مواد پایان دهید لازم است که در کنار عدم مصرف و پیگیری درمانهای دارویی درمانهای روانشناختی را نیز جدی بگیرید.
خانواده درمانی برای ترک متادون
خانواده درمانی شکل دیگری از روان درمانی است که روانشناسان آن را با حضور اعضای خانواده برگزار میکنند. هدف از خانواده درمانی این است که سایر اعضا به درستی مشکل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او باید چه مسائلی را رعایت کنند. برای مثال آشنایی با این مسئله که لغزش بخشی از روند درمان است و با یک بار اشتباه تمام تلاشهای فرد زیر سوال نمیرود به اعضای خانواده کمک میکند تا راحت تر با این موضوع کنار بیاییند و رفتارهایی نظیر سرزنش و تحقیر را کم تر از خود نشان دهند.
گروه درمانی
گروه درمانی یکی از روشهای بسیار مؤثر برای پایدار نگه داشتن فرد در دوره پرهیز است. در گروه درمانی فرد در کنار سایر افرادی که مسیر ترک اعتیاد را پشت سر گذاشتهاند قرار میگیرد و تجربیات آنها را میشنود. این کار به او کمک میکند تا بداند در این مسیر دشوار تنها نیست و افراد دیگری با شرایط دشوارتر هم توانستهاند این موضوع را پشت سر بگذارند. این امر در نهایت به افزایش خودکنترلی و مقاومت در برابر وسوسههای درونی و بیرونی کمک بسیاری میکند. برای انتخاب روش درمان و شروع مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا ممکن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟
بله. مصرف بیش از حد متادون نیز همانند هر ماده مخدر دیگر میتواند به بروز علائم اوردوز بیانجامد. از جمله این علائم میتوان به تنگ شدن مردمک چشمها، سرگیجه، رنگ پریدگی، کاهش سطح هوشیاری، حالت تهوع و استفراغ و بروز تضعیف تنفسی اشاره کرد. در این شرایط لازم است که فرد سریعاً به اورژانس منتقل گردد تا خدمات حمایتی و اقدامات لازم برای مسمومیت زدایی انجام شوند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
بهترین روش ترک متادون ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0